SUD U BANJOJ LUCI ODLUČIO: Pedofilu iz Laktaša za silovanje četiri maloljetnice 17 godina zatvora, bio u emotivnoj vezi sa...

Osuđen je za obljubu djevojčica rođenih 2005., 2007., 2008. godine s čijom je majkom bio u emotivnoj vezi. Tokom prvog postupka pedofil je osuđen na 15 godina zatvora.

  • Društvo

  • 19. Jul. 2021  20. Jul. 2021

  • 1

U ponovljenom postupku u Okružnom sudu u Banjoj Luci danas je izrečena presuda predofilu Draganu B. iz Laktaša optuženom za obljubu i seksualno zlostavljanje četiri devojčice mlađe od 15 godina kojom je osuđen na 17 godina zatvora

Osuđen je za obljubu djevojčica rođenih 2005., 2007., 2008. godine sa čijom majkom je bio u emotivnoj vezi. Tokom prvog postupka pedofil je osuđen na 15 godina zatvora.

Sudsko vijeće osim zatvorske kazne Draganu B. izreklo je i mjeru bezbjednosti zabrane prilaska žrtvama, oštećenim djevojčicama.

Riječ je o dvogodišnjoj zabrani prilaska, a vrijeme provedeno u zatvoru neće mu biti uračunato u tu mjeru. Nakon izricanja presude vijeće mu je produžilo i pritvor u kome se nalazi od momenta hapšenja.

Prema ranijoj presudi on je bio osuđen i za obljubu i najmlađe sestre pomenutih djevojčica rođene 2005. godine, ali je Tužilašvo u ponovljenom postupšku odustalo od krivičnog gonjenja optuženog za tu obljubu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...