VUČIĆEVI PORTALI SATANIZUJU SRBE KOJI PRIZNAJU GENOCID U SREBRENICI: U "šokantnim" naslovima nazivaju ih izdajicama srpskog naroda uz sramne epitete

Portali Alo.rs i Informer.rs koji idealiziraju lik i djelo predsjednika Srbije i koji su vlastito poltronstvo u odnosu ka vladajućim političkim opcijama u Srbiji doveli na do sada neviđen nivo sataniziraju one građane Srbije koji genocid priznaju.

  • Mini market

  • 24. Jul. 2021  

  • 2

Jutarnji programi režimskih medija u Srbiji jutros imaju samo jednu temu, komentarisanje odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o zabrani negiranja genicida i ratnih zločina. Tako se na režimskim tv stanicama smijenjuju gosti koji po pravilu negiraju počinjeni genocid, minimiziraju ga i pričaju o raznim teroijama zavjere, zaključcima nekih šatro-komisija itd.

U isto vrijeme mreža portala pod šapom Vučićevog režima "prenosi reakcije". Portali Alo.rs i Informer.rs koji idealiziraju lik i djelo predsjednika Srbije i koji su vlastito poltronstvo u odnosu ka vladajućim političkim opcijama u Srbiji doveli na do sada neviđen nivo sataniziraju one građane Srbije koji genocid priznaju.

imageNatpisi sa portala/

U "šokantnim" naslovima nazivaju ih izdajicama srpskog naroda uz sramne epitete. 

Odluku visokog predstavnika nazivaju velikim slovima SRAMNOM. 

Očito je da je medijska mašinerija vladajućih struktura u Srbiji prebacila u veću brzinu kada je u pitanju negiranje genocida i  sataniziranja ljudi koji misle drugačije. 

imageNatpisi sa portala/

Naručeni tekstovi još jedan su pokazatelj koliko je Srbija daleko od priznanja genocida u Srebrenici koji se prema presudama Haškog suda dogodio. Na putu ka EU, nadamo se, sačekat će ih slična odluka evropskih zemalja kao uslov za priključivanje evropskoj pordici. Onoj koja negiranje genocida žestoko kažnjava, piše Oslobođenje.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...