"KLASIČNI SRPSKI IZDAJNIK": Bivši generalni sekretar SNSD-a na rubu živaca, žestoko se obrušio na Vučića

Odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH po kojima će se negiranje negiranje genocida i drugih zločina utvrđenih presudama međunarodnih i domaćih sudova sankcionisati zatvorskom kaznom izazvala je veliku političku buru u BiH i regionu.

  • Mini market

  • 25. Jul. 2021  

  • 11

Nakon što je iz Srbije reagovao "drugi politički ešalon" u vidu premijerke Ane Brnabić i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, sinoć je odluke Inzka komentarisao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za razliku od Vulina i Brnabićke, a posebno političara u manjem bh. entitetu, Vučić je reagovao prilično mirno.

Vučić je "spustio loptu" i prvo poručio da ima pijetet prema srebreničkim žrtvama.

"Još nisam dobio analizu svih naših pravnih eksperata o tim izmjenama zakona, ali ono što je važno jeste da mi u svakom trenutku ukazujemo pietet prema srebreničkim žrtvama. Svi smo mi pravili stvari kojim ne moramo uvijek da se ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima između Srba i Bošnjaka od ključnog značaja. Zbog toga ćemo morati da razgovaramo, da se poštujemo, a ne da gledamo kako da jedni drugima zabadamo nož u leđa", rekao je Vučić i na kraju poručio da nije pristalica "nametnutih i oktroisanih odluka jer one nisu donosile nikada ništa dobro, nego samo podjele", ali da ipak mir mora biti sačuvan i da se mora gledati u budućnost.

Vučićeve poruke izazvala se u bijes u određenim utjecajnim krugovima u RS-u, a posebno se istakao Rajko Vasić, bivši portparol SNSD-a koji još uvijek slovi kao vrlo utjecajan faktor unutar ove stranke.

Vasić je na svom Twitter profilu Vučića otvoreno nazvao "klasičnim srpskim izdajnikom".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...