Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
18. Dec. 20230
Ukoliko pazite da ne dobijete višak kilograma, za ručak pripremite ovo jelo.
Gastro
26. Jul. 2021 27. Jul. 2021
0
Potrebno je:
1 patlidžan; 500 gr mesa (po želji); 1 luk; maslinovo ulje; so i biber; 1 kk origana;1 kk dimljene paprike; 2 čehna bijelog luka; 200 ml paradajz soka; 250 ml neutralna pavlake; 60 ml kisele pavlake; 150 gr kačkavalja; 50 gr kačkavalja.
Priprema:
Isijecite na kockice patlidžan i luk, propržite, pa dodajte origano, mljevenu papriku, meso, dodajte bijeli luk i paradajz sok. Pržite 10 minuta
Napravite sos. Dodajte slatku pavlaku, krem sir ili kiselu pavlaku i rendani kačkavalj. Istopite sve sastojke, stavite u posudu za pečenje red mesa pa sosa preko, na kraju rendani kačkavalj. Zapecite na 180 c – 25 minuta.
Hayat
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
18. Dec. 20230
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
16. Okt. 20230
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
22. Sep. 20230
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
27. Jun. 20230
Hronika
DETALJI PUCNJAVE U SARAJEVU: Oglasili se iz MUP-a KS, poznato kako je ranjeni migrant
Prije 18 min0
Ekonomija
ŠTA SE DOGAĐA U NJEMAČKOJ: Prošle godine je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih mjesta, a ove se očekuje...
Prije 26 min0
Sport
SITUACIJA U MOSTARU IZMIČE KONTROLI: Po stadionu Rođenih tokom noći dronom posut kiselinom
Prije 35 min0
Hronika
INCIDENT NA GRANICI: Vozač iz Bosne i Hercegovine završio u zatvoru, napravio je veliku grešku...
Prije 44 min0
Gastro
IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...
04. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE CHEESBURGER TJESTENINU: U kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na...
03. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE TIRAMISU OD JAGODA I KOKOSA: Isprobajte drugačiju, proljetnu, verziju
05. Maj 20240
Gastro
I NE ZABORAVITE JOGURT: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način…
Prije 3h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.