HEMIJSKA MEGAEKSPLOZIJA U LEVERKUSENU: Potvrđena je druga žrtva, otrovni oblak prijeti, građani upozoreni da ne konzumiraju hranu... (VIDEO)

Na presici je potvrđeno kako je prva osoba čije je tijelo pronađeno bila zaposlenik firme, ali identitet nije potvrđen.

  • Hronika

  • 27. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 0

Broj preminulih nakon tragične eksplozije u Leverkusenu povećao se - zasad su potvrđene dvije mrtve osobe, javlja njemački Bild. Objavila je to firma u čijim se prostorijama dogodila eksplozija.

Isti portal javlja kako je povrijeđena 31 osoba, od toga pet teže i primaju intenzivnu medicinsku njegu. Četiri osobe i dalje se vode kao nestale. Podsjetimo, do eksplozije je došlo jutros oko 9 i 30 u Chemparku, kompleksu tvrtke Currenta koja se, između ostalog, bavi zbrinjavanjem otpada.

Menadžer te tvrtke u Leverkusenu Lars Friedrich, ranije danas potvrdio je kako su se zapalila otapala u kojima je bilo i klora, te kako detaljna analiza zraka još nije dostupna.

Kako prenosi Bild, prema ministru unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbertu Reulu, postojala je opasnost od eksplozije drugog spremnika koji je sadržavao sto hiljada litara izuzetno zapaljivog, otrovnog otpada. Vatrogasci su ipak uspjeli otkloniti opasnost.

Lokalno stanovništvo je upozoreno

U popodnevnim satima konferenciju za medije održali su dužnosnici grada i Currenta. Na presici je potvrđeno kako je osoba čije je tijelo pronađeno bila zaposlenik firme, ali identitet nije potvrđen. Ne može se isključiti oslobađanje toksina.

Građani na pogođenom području upozoreni su da ne konzumiraju hranu iz vrta, ne koriste igrališta, opremu za igranje, vrtni namještaj, bazene i sl. na koje je pala čađa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...