ELMEDIN KONAKOVIĆ: "Genocidan je samo onaj dio naroda koji slavi genocid"

Dotakao se brojnih koji negiraju genocid, pogotovo u zadnje vrijeme zbog Rezolucije o Genocidu koja će uskoro biti preporučena u Generalnoj skupštini UN-a.

  • Vijesti

  • 28. Apr. 2024  

  • 11

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama dotakavši se negiranja genocida u Srebrenici.

Dotakao se brojnih koji negiraju genocid, pogotovo u zadnje vrijeme zbog Rezolucije o Genocidu koja će uskoro biti preporučena u Generalnoj skupštini UN-a.

"Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS pa ih je čak na to i upozorio. Na jednom od zasjedanja Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini održanom u Banja Luci je rekao:

'Prema tome mi ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je, to neće, ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je lјudi genocid. Mi moramo da pozovemo svakog čoveka koji je čelom polјubio ove prostore i teritoriju države koju hoćemo da napravimo'", citirao je Konaković.

Konstatovao je da je znao, upozorio i na kraju komandovao tom krvavom izvedbom.

"Memorijalni centar Potočari objavio je online 'Transkripte genocida' na svojoj web stranici. Ne postoje genocidni narodi nigdje na svijetu. Genocidan je samo onaj dio naroda koji slavi genocid, veliča počinioce i negira da se desio. Poznajem lično mnogo Srba u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji prihvataju činjenice, žale za žrtvama, osuđuju počinioce i nalogodavce. Nema generaliziranja", kazao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...