ŠTA SE DEŠAVA U ZVORNIKU: Grupa mladića žrtve policijske torture?!

"Tukli su me i u stanici, tukli su me i u marici, gdje god su stigli", rekao je Radić.

  • Hronika

  • 02. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 2

Policajci u Zvorniku preksinoć su tukli nekoliko mladića, kaže Marko Radić, koji je i sam, kako kaže, bio žrtva policijske torture.

Policija u Zvorniku saopštila je da je u noći 31. jula grupa mladića udarila policajca u centru grada.

S druge strane, Marko Radić tvrdi da policajca nisu napali. Kažu smirivali su napetu situaciju jer je policajac bez povoda udario njihovog druga. Nakon što je u policijsku stanicu stigla prijava da mladići tuku policajca žandarmerija kreće u potragu za mladićima. Pronalaze ih i počinju da ih tuku.

"Tukli su me i u stanici, tukli su me i u marici, gdje god su stigli. Tražio sam medicinsku pomoć, a na putu do bolnice su mi rekli da odlučim da li da kažem da sam pao ili da su me oni tukli. Ako hoću da mi pomognu, da kažem da sam pao, kaže Marko Radić, pretučeni mladić iz Zvornika, prenosi BN televizija.

Na snimku, policajac koji tuče Radića je isti onaj kojeg je Radić prema policijskom izvještaju napao kod pijace. U policijskom izvještaju stoji da mu je košulja pocijepana i da je udaren u lice. Zvornički mladići kažu snimak sve pokazuje. Smatraju da je sebi kasnije pocijepao kosulju i nanio povrede po vratu kako bi pokrili brutalnost.

U zvornickoj policiji kažu da niko nije prijavio upotrebu prekomjerne sile. Roditelji pretučenih mladića se pitaju kako to da niko od prisutnih policajaca nije prijavio kolege koji tuku goloruke mladiće? Najavljuju i tužbu.

Policija je već obavijestila dežurnog tužioca o napadu na policijskog službenika. Roditelji će privatno tužiti policiju zbog napada na njihovu djecu. A sud će po svemu sudeći imati posla da utvrdi istinu.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...