OKONČANA DRAMA U BLIZINI KUĆE MINISTRA ODBRANE: Nakon snažne eksplozije, svi napadači likvidirani...

Glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da su operacije sigurnosnih snaga okončane smrću svih napadača.

  • Svijet

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Napad autobombom koji se u utorak navečer dogodio u Kabulu i u kojem su sudjelovali napadači blizu kuće afganistanskog ministra odbrane, "završen je i svi su napadači likvidirani", rekao je glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova Mirwais Stanekzai.

Snažnu eksploziju u Kabulu blizu "Zelene zone" pratili su sukobi vatrenim oružjem. Ubijeno je troje civila i sva tri napadača, rekli su dužnosnici.

Povrijeđeno je još najmanje sedmero ljudi, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva Ghulam Dastagir Nazari. Glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da su operacije sigurnosnih snaga okončane smrću svih napadača.

Viši sigurnosni dužnosnik rekao je da se čini da je eksploziju uzrokovao automobil-bomba i da je meta bio dom ministra odbrane i pridružena rezidencija člana parlamenta.

Sjedinjene Države u utorak su osudile eksplozije u Kabulu kazavši da one nose sva obilježja talibanskih napada.

"Za sada ne možemo službeno reći da su oni odgovorni, ali napadi imaju sva obilježja talibanskih napada kakve smo vidjeli posljednjih sedmica", rekao je glasnogovornik američke diplomatije Ned Price.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...