"ZAIGRAĆE MEČKA I KOD NJIH": Dragan Mektić zaledio nesretnog Radončića

"Žal i tuga u 'Avazu', zaigraće mečka i kod njih", poručio je Mektić. 

  • Mini market

  • 04. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 2

Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a kaznila predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca “javnom opomenom” zbog narušavanja ugleda nosioca pravosudne funkcije, saopćili su danas mediji.

Komisija je prihvatila dvije, od ukupno tri tačke disciplinske tužbe koju je, u aprilu ove godine, protiv Debeveca podnio Ured disciplinskog tužioca. Predsjedniku Suda biH izrečena je sankcija “javna opomena” zbog neprimjerenog kontakta sa Osmanom Mehmedagićem, direktorom Obavještajno sigurnosne agencije BiH protiv kojeg je, na dan susreta, Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu u slučaju “sigurnosne provjere”.

U suštini, to znači da Debevec ostaje i dalje predsjednik Suda BiH. Sa druge strane, presudom Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a glavna državna tužiteljica Gordana Tadić je razriješena dužnosti, no treba imati u vidu odluka nije pravosnažna i da Tadić ima pravo žalbe Drugostepenoj komisiji. Naravno, do okončanja postupka ona će i dalje rukovoditi Tužilaštvom BiH.

No, ova vijest nije dobro dočekana u "Dnevnom avazu" koji je mjesecima vodio hajku protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, dok je istovremeno na sva zvona hvalio glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić, ističući da je krenula u odlučnu borbu protiv korupcije. 

Tako je danas u "Dnevnom avazu" objavljen tekst pod naslovom "Dvostruki aršini VSTV-a za tužiteljicu Gordanu Tadić i predsjednika Suda Ranka Debevca" u kojem se tvrdi da je ovakva odluka Prvostepene disciplinske komisije posljedica ucjene glavne disciplinske tužiteljicom Alene Kurspahić- Nadarević.

Na ovaj tekst "Dnevnog avaza" osvrnuo se i državni poslanik Dragan Mektić. 

"Žal i tuga u 'Avazu', zaigraće mečka i kod njih", poručio je Mektić, koji je već dugo u sukobu sa Fahrudinom Radončićem "savjetnikom" lista "Dnevni avaz".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...