“PREKUCALI” S VAKCINAMA: Brnabićka tvrdi – “Srbija više neće nabavljati nove, a dio će donirati…”

Najavila je da će Srbija dio vakcina donirati zemljama kojima je takva pomoć potrebna te istaknula da se radi o "našim partnerima u Africi".

  • Regija

  • 05. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Premijerka Srbije  Ana Brnabić izjavila je da se ne planira nabavka novih vakcina protiv koronavirusa, i istakla da ih ima dovoljno za vakcinaciju i "buster" dozu. 

Iako je premijerka Srbije tri dana obilazila jug Srbije i Jablanički okrug, to nije bilo odvoljno da se smire strasti iznevjerenih poljoprivrednika i radnika Vranja, Leskovca i mjesta u okolini, te se, kako piše na zvaničnom sajtu predsjednike Republike Srbije, on danas obreo u Vladičinom Hanu, prenosi Direktno.rs.

Najavila je da će Srbija dio vakcina donirati zemljama kojima je takva pomoć potrebna, i istakla da se radi o "našim partnerima u Africi". Kaže da je dobro što je Srbija danas prešla prag od 50 odsto vakcinisanih, ali i upozorila da smo daleko od kolektivnog imuniteta. "Moramo bolje, a to što imamo sada nam daje bolju situaciju, pa tako ne raste drastično broj hospitalizovanih", rekla je Brnabić.

Na pitanje šta će država raditi da poveća broj vakcinisanih, s posebno među školskom djecom starijom od 12 godina, odgovorila je da država može samo da apeluje, moli i da se bori protiv lažnih vijesti zbog kojih mlađi odbijaju da se vakcinišu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...