KLUB IZ KATALONIJE OBJAVIO VIDEO MESSIJEVE TRANSFORMACIJE: Od dječaka do najvećeg fudbalera sadašnjice

Od 2000. godine nije nastupio niti za jedan drugi klub. Bio je najmlađi klupski igrač koji je zaigrao za seniore.

  • Sport

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Informacija da Leo Messi napušta Barcelonu šokirala je mnoge ljude širom svijeta. Messi nije bio samo Barcelonin igrač, on je za mnoge bio Barca. Klub iz Katalonije objavio je video Messijeve transformacije - od dječaka koji je došao u klub do najvećeg fudbalera sadašnjice.

Messi je u Barceloni proveo 21 godinu. Od 2000. godine nije nastupio niti za jedan drugi klub. Bio je najmlađi klupski igrač koji je zaigrao za seniore.

Odigrao je ukupno 778 utakmica, postigao 672 gola i osvojio 34 trofeja. La Ligu je osvajao ukupno 10 puta, podigao je sedam puta trofej Kupa kralja i nacionalnog Superkupa, četiri puta je osvojio Ligu prvaka te triput UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, prenosi N1.

Nagrađen je sa šest “Zlatnih lopti”, osam “Pichichi trofeja” i šest “Zlatnih kopački”.

Proglašavan je napadačom La Lige, uvrštavan u timove godine UEFA-e i Lige prvaka…

Gdje će karijeru nastaviti, još nije poznato, ali je sigurno da su mnogi klubovi zainteresovani za njega.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...