MESSI RAZOČARAO FANOVE: Nije igrao u Hong Kongu, navijači traže povrat novca. Odgovorio im je da...

- Za sutra, ne znam, trebat ćemo vidjeti kako će danas biti na treningu. Još ne znamo bih li mogao ili ne, ali osjećam se puno bolje nego prije nekoliko dana i stvarno želim igrati - kazao je Argentinac.

  • Sport

  • 06. Feb. 2024  

  • 0

Lionel Messi opet je glavna tema svjetskih medija.

Nakon što je razočarao armiju navijača u Hong Kongu ne odigravši ni minutu susreta protiv ekipe Hong Konga, argentinski fudbaler se nada kako će u srijedu u Tokiju ipak zaigrati.

Messi je bio ugovorno obvezan odigrati bar poluvrijeme utakmice, međutim zbog problema s koljenom ostao je na klupi.

Inter je slavio sa 4:1, ali susret je ostao u sjeni zvižduka navijača i poziva na povrat novca. Navijači su skandirali "želimo Messija", te uzvikivali "povrat novca", a vlada Hong Konga rekla je da bi se organizatori utakmice Tatler Asia mogli suočiti sa smanjenjem finansiranja nakon što je Messi ostao na klupi.

Obraćajući se medijima prvi put otkako su tim i njihov suvlasnik David Beckham izviždani, Messi je naglasio kako je bilo "razočaravajuće" što nije mogao igrati, navodeći kao razlog oteklinu u mišiću aduktora.

- U Hong Kongu smo imali otvoreni trening i izašao sam jer je bila velika gužva i bilo je mnogo djece, želio sam biti tamo i učestvovati - kazao je Messi na konferenciji za novinare u tokijskom hotelu, dodavši:

- Ali istina je da je nelagoda i dalje bila prisutna i bilo mi je jako teško igrati. Mogu razumjeti da su se ljudi radovali tome i nadam se da će mi se opet pružiti prilika igrati u Hong Kongu.

Messi je naglasio kako se nada da će u srijedu ipak zaigrati u prijateljskoj utakmici protiv prvaka J-lige Vissel Kobea.

- Za sutra, ne znam, trebat ćemo vidjeti kako će danas biti na treningu. Još ne znamo bih li mogao ili ne, ali osjećam se puno bolje nego prije nekoliko dana i stvarno želim igrati - kazao je Argentinac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...