ZASTRAŠUJUĆE: Evo kako bi mogao izgledati PSG sa Messijem!

Zapravo puno je kombinacija, ovisno o potrebi i protivniku. Što će napraviti Pochettino?

  • Sport

  • 06. Avg. 2021  

  • 0

Ovog trenutka se svijet nogometa tek privikava na viziju Lea Messija izvan Barcelone. Naravno da je najviše zanimanja, nakon objave o prekidu zajedničkog puta od strane kluba, gdje će Argentinac nastaviti karijeru. Iako je u pitanju najbolji igrač u povijesti nogometa, pred kojim je još barem 2 godine top igranja, Messija si mogu priuštiti samo par klubova. Jedan od njih, Manchester City, putem Messijevog najvažnijeg trenera, Pepa Guardiole, obznanio je da imaju druge planove (Grealish, Kane...).

Iako se iz Londona lansiraju vijesti kako je Roman Abramović zagrizao da bi Messija doveo na Stanford Bridge, ta se opcija čini najmanje realnom. Ne samo zato što je Tomas Tuchel trener koji djeluje kao control freak, dakle ne voli igrač "iznad kluba", već i zbog činjenice da bi Messiju fizički top zahtjevna liga kao Premiership ipak bila suvišni teret u poznim godinama karijere.

Smjer Parka Prinčeva, gdje su njegovi sunarodnjaci i odlični prijatelji Di Maria Paredes, trener Argentinac Mauricio Pochettino, ali iznad svih veliki prijatelj Neymar, djeluje kao najrealnija opcija. Paris SG ima također određene limite zbog financijskih dubioza, no to je samo pitanje formalnosti.

imageFoto: AFP / JOSE JORDAN

Šeik Al Thani, emir Katra, ima nepresušni financijski fond, a i strukturu (banke, korporacije, ministarstvo turizma...) kojim jednostavno može transferirati ogromne količine novca na račun željenog igrača. Tako je Neymar potpisao i ugovor o promociji Katra kao domaćina SP-a, a vrijednost od 50tak miliona eura po sezoni je dio njegovih ionako fantastičnih primanja u Parizu (uz 50% smanjena zbog pandemije, sada iznose 48,9 miliona eura)...

KAKO BI MOGLA IZGLEDATI EKIPA PSG-a:

Paris St Germain: 3-4-3:

Donnarumma - Hakimi, Sergio Ramos, Marquinhos - Veratti, Wijnaldum, Paredes - Di Maria, Messi, Mbappe, Neymar

Možda bi kompliciraniji, uvjetno rečeno, problem bio kako formirati ekipu koja ima već sada fantastičan kadar. Pochettino je zagovornik 4231 sistema, ali često koristi i 433. Leo Messi bi se snašao odlično u svakoj ekipi svijeta, jer je to igrač koji ima sve, i čini svaku ekipu boljom. U 433 sustavu mogao bi igrati desnog, kao u Barci, gdje se onda lakoćom ubacivao u sredinu i prijetio protivniku šutom sa distance, prodorom kroz sredinu ili killer pasom za suigrače. Kako za sada Pochettino ima i Neymara i Mbappe, pored Icardia i Di Marie, moguće je Messija koristiti i kao lažnu devetku, pa da desno ostane Di Maria, lijevo Mbappe, a Neymar igra kao desetka, iza špice. Zapravo puno je kombinacija, ovisno o potrebi i prootivniku.

Puno bi nedoumica nestalo ako se dogodi transfer Kyliana Mbappe, kojem bi u slučaju Messijevog dolaska možda lakše PSG otvorio put za Real Madrid.

(Sportske novosti)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...