NAKON PRITISKA JAVNOSTI, VLADA KS RAZRIJEŠILA DUŽNOSTI PREDSJEDNICU UO-a HITNE POMOĆI KS: Hoće li Zalihić ostati direktor ove ustanove?

O imenovanju Vesne Hadžiosmanović govorio je i direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić, koji je upozoravao na kršenje procedure prilikom njenog izbora.

  • Društvo

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 0

Vesna Hadžiosmanović, predsjednica Upravnog odbora JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, razriješena je dužnosti odlukom Vlade Kantona Sarajevo.

Hadžiosmanović je na dan imenovanja za predsjednicu UO-a ove ustanove imala 65 godina, što je bilo suprotno konkursnoj proceduri. 

Zbog takvog imenovanja, proteklih dana je povećan pritisak javnosti na "trojku" i samu predsjednicu Hadžiosmanović te je, usljed tih pritisaka, Hadžiosmanović, na vlastito iniciranje, zatražila od Vlade KS da je razriješe dužnosti.

O imenovanju Vesne Hadžiosmanović govorio je i direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić, koji je upozoravao na kršenje procedere prilikom njenog izbora.

Zalihić je, također, istaknuo kako je taj UO na čelu s Vesnom Hadžiosmanović kršio Poslovnik o radu UO-a, kao što je bio slučaj u pitanju njegove smjene, navodi "Oslobođenje".

Hoće li priča o Zalihićevoj smjeni utihnuti nakon razrješenja dužnosti Vesne Hadžiosmanović ili će novi predsjednik/ca također pokušati aktivirati to pitanje, ostaje da se vidi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...