OVO SE OČEKIVALO: Smijenjen direktor Hitne pomoći Adem Zalihić

Zalihić je najavio nastavak pravne borbe, jer smjenu smatra nelegalnom.

  • Vijesti

  • 12. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 5

Adem Zalihić, direktor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, smijenjen je s ove pozicije.

Odluku je donio Upravni odbor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednici. 

Podsjećamo, ovakav potez bio je očekivan s obzirom na to da izvještaj Hitne pomoći KS nije usvojen na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, iako je ova ustanova imala pozitivne izvještaje uz vidljiv napredak u svom radu dolaskom Zalihića na njeno čelo, što je bio početak namjere Vlade KS da smijeni direktora.

Zalihić je najavio nastavak pravne borbe, jer smjenu smatra nelegalnom.

Kako se saznaje, odluka o imenovanju novog direktora ove ustanove trebala bi biti donesena danas, za kada je, navodno, zakazana sjednica Upravnog odbora. Prema pisanju medija, na njegovo mjesto bi mogla doći doktorica Amra Bašić-Živadinović.

Podsjećamo, Zalihić je, nakon što je Vlada KS imenovala Upravni odbor, ukazao na neregularnosti, odnosno da predsjednica Upravnog odbora Vesna Hadžiosmanović ne ispunjava uvjete propisane konkursom za izbor UO-a, odnosno da je starija od 65 godina, piše "Hayat".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...