BIVŠEG KOŠARKAŠKOG REPREZENTATIVCA UDARIO AUTOMOBIL: Obavljena i operacija...

U narednim danima legenda bh. košarke očekuje izlazak na kućno liječenje.

  • Hronika

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 0

Proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Samir Lerić zadobio je teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila u mostarskom naselju Vrapčići.

Lerić, koji je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju BiH, potvrdio je za portal Klix.ba da je u saobraćajnoj nesreći zadobio dva prijeloma na potkoljenici.

"Nažalost, informacije su tačne. Automobil me udario kao pješaka, pri čemu sam zadobio teže povrede. Riječ je o prijelomu potkoljenice na dva mjesta te nekoliko drugih povreda. Nesreća se dogodila u subotu u jutarnjim satima u prigradskom naselju Vrapčići", rekao je Lerić u izjavi za Klix.ba.

Operacija je obavljena u subotu, a u narednim danima legenda bh. košarke očekuje izlazak na kućno liječenje.

"Operisan sam istog dana u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Safet Mujić'. Operacija je uspješno izvedena i ovom prilikom želim zahvaliti ljekarima i osoblju bolnice. Trebao bih za nekoliko dana napustiti bolnicu i započeti rehabilitaciju", dodao je proslavljeni bh. košarkaš.

Podsjetimo, Lerić je u dresu reprezentacije BiH nastupao 12 godina i igrao na čak pet evropskih prvenstava. Do rekorda je stigao upisavši 107 nastupa u dresu bh. selekcije. Bogatu karijeru završio je 2013. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...