BALŠA BOŽOVIĆ U NEVJERICI ZBOG DODIKOG PONAŠANJA: “On bi i Srbiju sutra prodao, to su takvi ljudi…”

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je održalo vanrednu sjednicu. Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

  • Mini market

  • 14. Avg. 2021  01. Sep. 2021

  • 1

Bivši šef odbornika Demokratske stranke u Skupštini Beograda i predsjednik Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Balša Božović ne može da vjeruje da član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ne želi da stavi svoj potpis na angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara u Hercegovini.

“Kakav izdajnik svoje zemlje treba da budeš da bi se tako ponašao? I posle će se braniti “srpstvom” i ličnom kartom sa Dedinja. Tako bi on i Srbiju sutra prodao. To su takvi ljudi”, kazao je Božović.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je održalo vanrednu sjednicu. Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Na sjednici je donesen zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo sigurnosti BiH da iskoristi sve mehanizme kako bi se osigurao adekvatan odgovor na trenutnu, ali i buduće situacije, vezano za prirodne katastrofe, uključujući požare.

Ministarstvu sigurnosti BiH je preporučeno da se konsultuje sa Evroatlantskim koordinacionim centrom za odgovor na katastrofe (Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre – EADRCC).

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poslao je pismo NATO štabu u Sarajevu, kao i komandatnu EUFOR-a u kojem je zatražio njihov angažman (helikoptere) za gašenje požara u Bosni i Hercegovini.

Kako je potvrđeno iz njegovog ureda, Komšić se na taj potez odlučio obzirom da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, te imajući u vidu da po Zakonu o odbrani sva trojica članova Predsjedništva BiH moraju dati saglasnost za angažman resursa OS BiH.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...