NA KONJU JE POBJEGLA IZ AFGANISTANA, SAD JE DOBILA ZASTRAŠUJUĆI POZIV: Voditeljicu BBC-a usred emisije nazvao taliban!

Hakim je, posve pribrano, stavila Shaheena na zvučnik te su prokomentirali aktualnosti u Afganistanu nakon što su talibani preuzeli vlast.

  • Svijet

  • 17. Avg. 2021  

  • 0

Voditeljicu BBC Worlda Yaldu Hakim, Afganistanku porijeklom, usred emisije nazvao je osobno glasnogovornik talibana Suhail Shaheen.

Hakim je, posve pribrano, stavila Shaheena na zvučnik te su prokomentirali aktualnosti u Afganistanu nakon što su talibani preuzeli vlast. Razgovarali su punih 30 minuta.

Shaheen je za početak poručio da su ljudima u Afganistanu, a posebno u Kabulu, sigurni i njihovi životi i njihova imovina te da neće biti revanšizma.

Hoće li biti amputacija? Ne znam još

Voditeljica nije prezala ni od pitanja koja bi se mogla nazvati škakljivim, između ostalog svog je sugovornika upitala hoće li militantni strogo primjenjivati šerijatski zakon. Tako Shaheen nije mogao decidirano reći hoće li ukinuti tradicionalne načine kažnjavanja poput javnih pogubljenja ili amputacija.

“Ne mogu to sad govoriti, to je na sucima, sudovima i zakonu. Suci će biti postavljeni prema zakonu buduće vlade”, izjavio je, potvrdivši da će to biti šerijatski zakon. “Naravno, želimo islamsku vladu”, dodao je.

Inače voditeljica Yada Hakim je iz Afganistana pobjegla kako beba sa svojim roditeljima još sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća, doslovno na konju, i otada živi u Australiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...