BRZA REAKCIJA NAČELNIKA EFENDIĆA NAKON POŽARA U SARAJEVU: "Osigurat ćemo alternativni smještaj za porodice kojima su kuće izgorile"

Porodice su u svom bijegu od plamena uspjele sačuvati jedino lične dokumente, te nekoliko pari dječije obuće.

  • Društvo

  • 20. Avg. 2021  

  • 0

U današnjem požaru u sarajevskom naselju Buća Potok izgorile su porodične kuće u kojima je bez krova nad glavom ostalo oko 20 ljudi od čega je osmoro djece. Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić na svom facebook profilu je napisao kako će sve porodice biti zbrinute

- Općinski štab civilne zaštite u saradnji sa drugim nivoima CZ osigurat će alternativni smještaj za sve, te pokrenuti aktivnosti kako bi se u saradnji sa kantonalnim i federalnim institucijama u najskorijem periodu obnovili stambeni objekti stradali u požaru, napisao je Efendić.

Porodice su u svom bijegu od plamena uspjele sačuvati jedino lične dokumente, te nekoliko pari dječije obuće.

- Za veliki broj građana koji se javljaju službi civilne zaštite koji iskazuju spremnost za pomoć u vidu hrane, odjeće i ostalog, informacije o tome gdje se i kada pomoć može dostaviti biće dostupne u narednim danima nakon što sve porodice budu smještene u alternativni smještaj, piše u objavi Efendića.

S druge strane, Ministrica obrazovanja KS Naida Hota-Muminović obišla je danas mjesto požara i razgovarala s porodicama čije su kuće izgorile. Navela je kako će Vlada KS, između ostalog, pomoći i djeci koja su u nekoliko minuta ostala bez svega.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...