VJEROVALI ILI NE, NAKON ODSLUŽENJA TRINAESTOGODIŠNJE KAZNE ZA RATNE ZLOČINE: Kapetan Dragan dijeli majice sa likom Đinđićevog ubice...

Vasiljević u objavama traži donatore i volontere za “preko 200 punktova u Srbiji”, a on će, za uzvrat, “nastojati da im svima poklone majicu” sa Jovanovićevim likom.

  • Regija

  • 21. Avg. 2021  

  • 1

Nakon neuspjeha političkog pozicioniranja poslije odsluženja trinaestogodišnje kazne za ratne zločine, Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, posvetio se “humanitarnom radu” za spas “utamničenih srpskih heroja u ustaškim i drugim zatvorima”, sa kojima dijeli ista krivična djela protiv čovječnosti. Za te potrebe osnovao je i fondaciju “Kapetan Dragan”, koja je pored navodnih filijala u Švedskoj i Norveškoj, nedavno otvorila i svoje predstavništvo u multietničkoj Subotici.

Po podacima sa društvenih mreža, “fondacija” funkcioniše po principu donacija, navodi Direktno.rs, mada nigdje nije transparentno pojašnjeno kako se tim novcem pomaže osuđenicima, odnosno “herojima” iza rešetaka.

"Pomoć koja nama treba je ili novac ili vreme. Ne mora to biti veliki novac niti puno vremena. Na primer: za boks cigareta mesečno će nekom utamničenom heroju značiti da neko misli na njega. To može svako. Ili ako ste locirani blizu neke od naših kancelarija, par sati nedeljno volonterskog rada, ali svako bi trebao da se ukljući prema svojim mogućnostima bez obzira koliko to malo bilo", pojasnio je Vasiljević na facebook stranici fondacije.

On je takođe dodao da je “potpuno fokusiran na pomoć Srbima u ustaškim i drugim zatvorima koji su tamo samo zato jer su Srbi”, te da “ne može rešiti sve probleme ovoga sveta”, ali da će dati sve svoje resurse za “pomoć utamničenim srpskim herojima”.

Među te heroje Vasiljević svrstava i Zvezdana Jovanovića, ubicu premijera Zorana Đinđića.

Kako se navodi na stranici, ova fondacija od septembra kreće i u “nacionalnu kampanju”, odnosno “prikupljanje peticije za predsjedničko pomilovanje heroja Zvezdana Jovanovića”. Vasiljević u objavama traži donatore i volontere za “preko 200 punktova u Srbiji”, a on će, za uzvrat, “nastojati da im svima poklone majicu” sa Jovanovićevim likom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...