A, NIJE NA BALKANU: Automobilu otpilao krov, stavio rešetke i logotipe drugih marki, a onda je došla policija…

Vozač je jednostavno uzeo kružnu pilu te prerezao krov i vrata prtljažnika svog vozila, kako bi ga transformirao u kabriolet.

  • Auto

  • 23. Avg. 2021  

  • 0

Patrola francuske policije u Indreu naišla je na nevjerovatnu petrovratnu Citroën Xantiju pretvorenu u kabriolet s logotipom Audija i BMW-a.

Vozač je jednostavno uzeo kružnu pilu te prerezao krov i vrata prtljažnika svog vozila, kako bi ga transformirao u kabriolet. Ali, ni  to mu nije bilodovoljno, pa je zamijenio Chevrone Audijevim prstenovima u rešetki, te BMW-ovim propelerom na prtljažniku.

Policajci su ga odmah isključili iz prometa jer je ovakav automobil nesiguran i nije homologiran. Pretvaranje modela u kabriolet nije operacija koju treba olako shvatiti. Kako bi nadoknadili neizbježan gubitak krutosti uzrokovan uklanjanjem tvrdog krova, proizvođači automobila dodaju više od sto kilograma pojačanja. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...