SRAMOTNE SCENE HAOSA OBIŠLE SVIJET: Jedan od članova Marseillea nokautirao navijača, a onda su se stvari otele kontroli...

Nakon višeminutnog naguravanja zaštitara, navijača Nice, nogometaša i osoblja obje ekipe, sudija Benoit Bastien je obje momčadi poslao u svlačionice i prekinuo susret.

  • Sport

  • 23. Avg. 2021  

  • 0

Utakmica 3. kola francuskog nogometnog prvenstva između Nice i Marseillea, koja je prekinuta u 75. minuti nakon upada navijača domaće ekipe na teren i sukobljavanja s gostujućim nogometašima, u nedjelju nije dovršena, jer su gosti odbili nastaviti utakmicu.

Grupa navijača s južne tribine stadioba Allianz Riviera, na kojoj su smješteni najfanatičniji pripadnici navijačke grupe Nice, u 75. minuti je preskočila ogradu i željela se sukobiti s gostujućim nogometašima, nakon što je Dimitri Payet odgovorio na provokacije koje su trajale čitavu utakmicu i bacio jednu od brojnih ubačenih plastičnih boca natrag na tribinu.

Navijači Nice su tokom cijele utakmice ubacivali razne predmete i gađali nogometaše Marseilla, u prvom poluvremenu golmana Mandadu, a u drugom svakog igrača koji bi dolazio na izvođenje udaraca iz ugla.

 

Nakon višeminutnog naguravanja zaštitara, navijača Nice, nogometaša i osoblja obje ekipe, sudija Benoit Bastien je obje momčadi poslao u svlačionice i prekinuo susret.

Predsjednik Nice Jean-Pierre Rivere navijačima je nakon jednosatnog prekida objavio kako je odlučeno da će dvoboj biti nastavljen. Desetak minuta poslije, nogometaši Nice su se vratili na teren i počeli sa zagrijavanjem. No, nogometaši Marseillea nisu željeli nastaviti dvoboj, a prema izvještajima francuskih medija trojica gostujućih igrača Payet, Matteo Guendouzi i Luan Peres žalili su se da su ozlijeđeni u metežu koji je nastao po ulasku navijača na travnjak.

Također valja izdvojiti još jednu ‘zanimljivu‘ situaciju u čitavom haosu na terenu, a to je trenutak u kojem se jedan od ljudi iz redova Nice, nakon što je vidio što se sprema, zaletio prema tribini s domaćim navijačima te jednog od njih udario svom snagom šakom u glavu.

   

 

          

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...