UŽAS U KABULU: Na aerodromu vojnici pucali na napadače, ima mrtvih...

Jutros je pred sjevernim vratima zračne luke u Kabulu došlo do oružanog sukoba između zapadnih snaga, afganistanskih stražara i nepoznatih napadača, priopćile su njemačke oružane snage, a prenosi Reuters.

  • Svijet

  • 23. Avg. 2021  

  • 0

Jedan afganistanski stražar je poginuo, a trojica su ranjena u sukobu u kojem su sudjelovale i američke i njemačke snage, objavila je njemačka vojska na Twitteru.

Evakuacija savezničkim avionima iz Kabula nastavlja se uz povremene zastoje. Više desetaka hiljada ljudi čeka ukrcaj na malom prostoru u zračnoj luci ili ispred nje. Prema podacima NATO-a, u sedam dana poginulo je 20 osoba.

Američko ministarstvo odbrane angažiralo je 18 civilnih aviona da se priključe evakuaciji. Oni neće slijetati u Kabul, nego će pomagati pri tranzitu u treće zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...