SRBIJA UVELA RIGOROZNE MJERE: Svi medicinari koji se ne vakcinišu dobit će...

Na sastanaku direktora bolnica podržan je prijedlog medicinske struke

  • Regija

  • 23. Avg. 2021  

  • 1

Svi ljekari, medicinske sestre, tehničari, kao i pomoćno osoblje u bolnicama Srbije koji odbijaju da se vakcinišu, primat će platu bez bonusa, stimulacija ili dodataka za dežurstva. To je danas izjavila direktorica covid bonice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

Ona je rekla da je na sastanaku direktora bolnica podržan prijedlog medicinske struke i da se ministar zdravlja Zlatibor Lončar složio sa tim da se napravi spisak svih ljekara i medicinskog osoblja koji nisu primili vakcinu, a rade u covid i drugim bolnicama.

"Oni će biti prebačeni na administrativne poslove i neće više moći da rade s pacijentima, a to znači da će primati samo osnovnu platu. Primat će dva puta manju zaradu nego do sada", rekla je Adžić Vukičević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...