STRAVA U SRBIJI: Pokušao silovati 90-godišnju staricu, od teških povreda žena preminula

Danas je Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo optužnicu pred Višim sudom protiv 62-godišnjaka.

  • Hronika

  • 30. Nov. 2023  

  • 0

U augustu ove godine S. K. (62) pokušao je silovati staricu (90) u Srbiji. Tada joj je nanio teške tjelesne povrede od kojih je žena preminula.

Danas je Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo optužnicu pred Višim sudom protiv 62-godišnjaka.

Napad se dogodio 2. augusta, a žena je preminula 20 dana kasnije, piše Nova.rs.

Okrivljenom muškarcu stavlja se na teret da je počinio kazneno djelo silovanje u pokušaju, za šta je propisana zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Pančevačko Više javno tužilaštvo u optužnici je predložilo Višem sudu da produži zatvor za okrivljenog zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenu ponoviti kazneno djelo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...