PROFESOR HUSNIJA KAMBEROVIĆ, OTVORENO: "U normalnim društvima Milorad Dodik bi prestao biti šef države..."

Profesor moderne historije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Husnija Kamberović gostovao je u emisiji Novi dan televizije N1.

  • Društvo

  • 24. Avg. 2021  

  • 0

Na pitanje da li historija pamti da jedan predsjednik države nije dao saglasnost da se pruži podrška iz zraka u slučaju požara, Kamberović je odgovorio:

-Znamo da naš član Predsjedništva podriva državu koju formalno vodi transparentno i otvoreno. Imate dvije mogućnosti: jedni koji podrivaju tu državu tajno i ovo što Dodik radi, odnosno transparentno. U normalnim društvima takav šef države bi prestao biti šef države, ali mi nismo normalna država. Treba znati još jednu stvar kada su u pitanju požari i druge prirodne nepogode i stvari bi trebalo gledati drugačije. Požari se dešavaju svugdje, nisu ništa neuobičajeno, ali tamo postoje sistemi gdje se ljudi uhvate u koštac s tim problemom, nabavljaju kanadere i tako dalje. Kod nas imamo požare i uvijek nas nešto iznenadi. Skretanje pažnje je to s ključnih problema, a to je šta je država uradila da ojača civilne strukture za takve stvari. U ovom konkretnom slučaju naravno da bi vojni helikopteri mogli pomoći, ali njihova funkcija nije to“, kazao je Kamberović za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...