OVO NIJE NIMALO DOBRO: U BiH broj zaraženih dramatično raste, u posljednja 24 sata preminulo je…

Nakon što je izvršeno testiranje 3058 laboratorijskih uzoraka koronavirus je potvrđen kod 617 građana

  • Vijesti

  • 25. Avg. 2021  

  • 0

Bosna i Hercegovina u posljednja 24 sata bilježi novi dramatični porast novozaraženih. Nakon što je izvršeno testiranje 3058 laboratorijskih uzoraka koronavirus je potvrđen kod 617 građana. 

U istom periodu dan ranije registrovano je skoro sto novih slučajeva manje, tj. 533 nakon što je testirano 3.248 uzoraka.

U protekla 24 sata prijavljeno je osam smrtnih slučajeva, što je za dva manje nego jučer.

FEDERACIJA BIH

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je 2.367 uzoraka, od čega je 438 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

Do sada je testirano ukupno 789.513 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 138.453 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljena su dva smrtna ishoda.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.576, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

REPUBLIKA SRPSKA

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, izvršеnо је tеstirаnjе 471 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 162 оsоbe, što je više nego jučer kada je od 422 testirana uzorka bilo 150 pozitivnih.

DISTRIKT BRČKO

U posljednja 24 u Distriktu Brčko registrirano je 17 novih slučajeva nakon 220 testiranih uzoraka.

U istom periodu nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...