PANIČNE REAKCIJE IZ RS-a NAKON ŠTO SU UHVAĆENI U ZAMKU: Oglasio se Siniša Karan - "To je konstrukcija ciničnog karaktera"

"Izmišljeni poziv na smjenu Komšića od Schmidta predstavlja konstrukciju ciničnog karaktera i jasno je da predstavnici bošnjačke strane, pod tim predstavnicima se ubraja i Komšić, pokušavaju i vode BiH u propast", kazao je Karan.

  • Mini market

  • 03. Sep. 2021  

  • 2

"Izmišljeni poziv od bošnjačke strukture takozvanom visokom predstavniku Christianu Schmidtu da smijeni takozvanog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je pred njim u Sloveniji iznio stav o multikulturanoj BiH i bez konstitutivnosti, ne predstavlja prećutno priznanje novog visokog predstavnika od predstavnika Republike Srpske, izjavio je jedan od najbližih  Dodikovih saradnika Siniša Karan.

"Neozbiljne su i provokatorskog karaktera najnovije izjave bošnjačkih predstavnika da se radi o priznanju novog visokog predstavnika s pozivom da smijeni Komšića", rekao za Srnu Karan.

On je napomenuo da je Komšić u privatnom svojstvu boravio u Sloveniji i pred građaninom Schmidtom, na privatnoj sesiji, pozvao na stvaranje multikulturalne BiH bez konstitutivnosti.

"U tom kontekstu, izmišljeni poziv na smjenu Komšića od Schmidta predstavlja konstrukciju ciničnog karaktera i jasno je da predstavnici bošnjačke strane, pod tim predstavnicima se ubraja i Komšić, pokušavaju i vode BiH u propast", kazao je Karan.

Karan je istakao da bošnjački predstavnici moraju shvatiti da nadmudrivanje i pokušaji da se na svaki način ugrozi pozicija Republike Srpske, jačaju poziciju Republike Srpske, a svakim danom sve više vode BiH u propast iz kojeg nema povratka.

"Republika Srpska nikad neće priznati Schmidta kao visokog predstavnika, niti će priznati legalitet i legitimitet bilo koje njegove odluke i uvijek će naglašavati da Schmidt  nije izabran u skladu sa Dejtonskim sporazumom", rekao je Karan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...