OVO SMO ČEKALI 656 DANA: BiH konačno ostvarila pobjedu

Važna pobjeda Zmajeva za samopouzdanje pred Kazahstan

  • Sport

  • 04. Sep. 2021  04. Sep. 2021

  • 0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je pred skoro praznim tribinama na Bilinom polju odigrala prijateljski susret protiv reprezentacije Kuvajta. Konačan rezultat ovog susreta glasio je 1:0 u korist Zmajeva, što je prva pobjeda naše reprezentacije nakon 656 dana bez pobjede, piše Sport1.

Posljednja pobjeda Bosne i Hercegovine prije ovog susreta bila je 18. novembra 2019. godine kada smo savladali Lihtenštajn u Vaduzu sa rezultatom 3:0.

Zmajevi su svoju igru postavili kao favorit u ovoj utakmici, a na teren su istrčali fudbaleri koji nisu igrali od prve minute protiv reprezentacije Francuske. Prva prava prilika je bila zapravo od strane gostiju u 21. minuti utakmice kada je Motawa snažnim udarcem zatresao prečku našeg gola.

Bosna i Hercegovina je izvela mnogo kornera, ali pravu prilku nismo vidjeli sve do 26. minute utakmice, kada je Nalić zatresao prečku i na drugoj strani. Mladi fudbaler je iz voleja prvo pogodio u zemlju, a potom i u prečku, međutim mreža je još uvijek mirovala. Skoro cijelo prvo poluvrijeme se igralo na polovici Kuvajta uz poneke kontre gostujuće reprezentacije, ali prave kreacije u našim redovima nije bilo u prvom dijelu, pa se u svlačionice otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku utakmice Kuvajćani su smjelije otvorili utakmicu. Tako je nakon kornera dobro šutirao Al Khaldi, ali je lopta otišla pored gola. U nastavku uz izmjene Ivaylo Petev je unio dosta svježine u igru uvođenjem Amira Hadžiahmetovića, kao i Luke Menala, pa je stigao i naš pogodak vrlo brzo.

Igrala se 66. minuta utakmice kada je mrežu Kuvajta pogodio sjajni Smail Prevljak nakon asistencije večerašnjeg kapitena Eldara Ćivića. U nastavku mrežu Kuvajta je pogodio i Ajdin Nukić, ali je njegov pogodak poništen zbog ranije izašle lopte van granica terena.

Velika šansa za Kuvajt je bila ponovo za Al Khaldija u 83. minuti utakmice, ali je i ovoga puta on šutirao pored gola Vasilja. Samo par minuta kasnije velika šansa na drugoj strani kada je Al Fadhli mogao zatresti vlastitu mrežu, ali je njegov udarac pogodio prečku gola Al Rashidija. U finišu se u listu strijelaca mogao upisati i Aleksandar Jovičić, ali je ipak na kraju bio samo korner za Zmajeve.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...