VUKOTA GOVEDARICA, GLAS RAZUMA: "Disolucija ne da ne može biti mirna već je riječ o..."

Član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je da plasiranje ideje Milorada Dodika o mirnoj disoluciji ima samo jedan cilj a to je manipuliranje narodom, te da bi takva akcija rezultirala konfliktom.

  • Mini market

  • 06. Sep. 2021  06. Sep. 2021

  • 1

On je kazao da se u Bosni i Hercegovini sve može riješiti mirnim putem izuzev disolucije te da sve razlike ili anomalije u našem društvu koje postoje nikada neće narušiti mir.

– Disolucija ne da ne može biti mirna već je riječ o pojavi koja proizvodi konflikt, a Srbima konflikt ne treba. Niti Srbima treba neka nova međunarodna konferencija i revizija Dejtona jer više nego što sada imamo, dobiti nećemo i ne možemo – poručio je Govedarica.

Dodao je kako je cilj SNSD-a srpske faktore koji odbace tu ideju kao prevarantsku ili opasnu po narod i Republiku Srpsku treba optužiti za kolaboraciju sa strancima i podaništvo prema političkom Sarajevu. Govedarica pita i za čiji interes Dodik proklamira da je Dejton mrtav i da nam u BiH trebaju novi razgovori čiji je cilj mirna disolucija?

Naglašava da bi u mirnu disoluciju osobno mogao povjerovati samo kada bi Bijela kuća, Kremlj i Bruxelles proklamirali taj stav kao jedino moguće rješenje i upitao Dodika ima li Republika Srpska danas i jednog saveznika za takvu politiku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...