TAJNA JE U RESVERATROLU: Šta će se dogoditi vašem organizmu ukoliko mjesec dana budete jeli samo ovo voće?

Osim što je slatko i sočno, ovo mediteransko voće izuzetno je zdravo.

  • Zdravlje

  • 16. Sep. 2021  

  • 0

Dobrobiti konzumacije grožđa malo su poznate široj populaciji.

Osim što je slatko i sočno, ovo mediteransko voće izuzetno je zdravo.

Bogato je resveratrolom, koji spada među najmoćnije antioksidanse. Taj sastojak pruža snažnu zaštitu srcu, mozgu i krvnim žilama.

Flavonoidi i ostali antioksidansi iz grožđa smanjuju upalne procese u organizmu te jačaju imunitet, a samim time i štite od bolesti.

Grožđe je, među ostalim, bogato i kalijem, stoga snižava krvni tlak, te željezom, zahvaljujući kojem poboljšava vašu krvnu sliku i cirkulaciju.

Unutar sočnih boba nalaze se i superzdrave sjemenke, koje također možete pojesti jer sadrže oligomerne proantocijanidine koji jačaju vaše krvne žile i poboljšavaju cirkulaciju. Te su moćne tvari iz grožđa 20 puta snažnije od vitamina C i čak 50 puta jače od vitamina E.

Dnevno biste trebali konzumirati 2-3 kg grožđa, najbolje crnog, i popiti 2-3 litre vode.

Pazite da nakon konzumacije grožđa idućih sat vremena ne pijete vodu. 

Za vrijeme detoksa važno je redovito prazniti crijeva jer se tako organizam čisti od otpadnih tvari i otrova.

 Nakon 28. dana konzumacije crnog grožđa i potpunog detoksa, možete konzumirati i ostalo voće i povrće, ali ih jedite odvojeno, odnosno nemojte ih kombinirati u jednom obroku.

Nakon 5-6 dana polako uvodite i ostalu hranu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...