TOTAL IGNORE: Čovićev debakl u vinogradu

Upadljivo je bilo odsustvo američkog, britanskog, francuskog, njemačkog, kao i diplomatskog predstavnika Evropske unije...

  • Mini market

  • 23. Sep. 2023  

  • 0

Tradicionalno branje grožđa, koje Draga Čović organizira nekoliko prethodnih godina, bilo je potpuni politički debakl za njega.

Na poziv se nije odazvao niti jedan ambasador vodećih zapadnih država.

Koliko je manifestacija bila jadna, svjedoči i saopćenje Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, čiji je Čović predsjednik, piše Politički.ba.

Još gora je objava političkog čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata na X-u (bivši Twitter).

Čović je na engleskom jeziku htio napisati da je za diplomatski kor i političku zajednicu BiH organizirao tradicionalno branje grožđa. Na engleskom riječ "grape" znači grožđe.

alt

No, umjesto toga napisano je "grave", što je referenca za "loše" ili "još gore". Grave znači i - grob.

A tako je i bilo. 

Upadljivo je bilo odsustvo američkog, britanskog, francuskog, njemačkog, kao i diplomatskog predstavnika Evropske unije... 

Jesu bili japanski, slovenački i slovački ambasador. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...