KERUM SPOJIO SVOJ I ROĐENDAN STRANKE: “Dragi nam je Bog dao da imamo Milanovića i Plenkovića”

Kerum je izjavio da se u Gradu Splitu događa ružna situacija, u kojoj svako svakoga mrzi, pod krinkom nauke i školstva.

  • Regija

  • 25. Sep. 2021  

  • 4

Predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum u subotu je u Rogoznici obilježio 12 godina od osnivanja HGS-a, koji je, kako je rečeno na konferenciji za novinare, fenomen na splitskoj političkoj sceni.

Kerum je rekao kako je tu stranku osnovao sa svojim ljudima i da želi da to bude glavna tema press konferencije, a ne događaji u vezi sa splitskim Gradskim vijeće ili nešto treće.

Gradski vijećnik HGS-a i nekadašnji predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić podsjetio je da ta stranka postoji 12 godina, što nije malo, pogotovo na splitskoj političkoj sceni i svojevrstan je fenomen.

"Iza nas je ostalo dosta toga, nešto opipljivo i što će ostati za buduće generacije, nešto što nisu prazne priče i floskule, a to potvrđuju i građani na izborima. U Gradskom vijeću ne postoji projektna suradnja", rekao je Stanišić.

Ocijenio je da pojedine stranke u Gradskom vijeću povezuje mržnja prema HGS- u i poručio predsjedniku splitskog SDP- a Goranu Koturu da prvo počisti u svom dvorištu.

Predsjedniku HGS-a, Željku Kerumu čestitao je i 61. rođendan, piše Hina.

Kerum je izjavio da se u Gradu Splitu događa ružna situacija, u kojoj svako svakoga mrzi, pod krinkom nauke i školstva.

"Ljudi koji su pričali o znanosti i obrazovanju doveli su ljude koji su neuki i nepismeni. Dragi nam je Bog dao da imamo Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Kada govorim o njima naježim se. Napravili su čudo. Imamo vrhunske ljude bez obzira što se u nekim trenutcima ne slažu", kazao je Kerum.

Dodao je kako je u njegovom mandatu gradonačelnika izdano više građevinskih dozvola nego u razdoblju od 1990. do 2020. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...