LUDNICA U RIMU: Lazio pobijedio Romu, ali Italija bruji o Mourinhovom potezu nakon utakmice (VIDEO)

U utakmici 6. kola talijanske Serie A Lazio je pobijedio Romu završio rezultatom 3:2.

  • Sport

  • 27. Sep. 2021  27. Sep. 2021

  • 0

Lazio je poveo u 10. minuti kada je lijepu akciju zaključio Milinković-Savić udarcem glavom za 1:0. Buka navijača Lazija nije se ni stišala, a sijevnula je nova kontra Lazija koju je zaključio Pedro preciznim udarcem s vrha šesnaesterca za 2:0.

No, Roma se nije predavala.

Tako je u završnici prvog dijela Roma smanjila, a nakon kornera je gol za 1:2 zabio Ibanez.

Lazio je dva gola plusa vratio u 63. minuti kada je pogodio Felipe Anderson. Ni taj gol nije srušio Romu koja je samo šest minuta kasnije smanjila na 2:3. Jedanaesterac je sigurno realizirao Veretout.

Mourinho je nakon poraza u rimskom derbiju odbio dati izjavu te je otišao u svlačionicu. Ipak, na  kraju je označio ko je krivac za kapitulaciju njegove ekipe.

„Utakmica je bila fantastična. I moji su igrači bili sjajni. Ali, takvi nisu bili sudija i VAR“, rekao je Mourinho koji se potužio na nedosuđene kartone igračima Lazija, kao i što je mišljenja da se drugi pogodak Lazija nije trebao priznati.

„Umjesto 1:1 bilo je 2:0 za njih. Mi smo pokušali sve. Dominirali smo, bili smo bolji i stalno smo stavljali Lazio u neprilike. Naravno da nešto nije dobro kada primite tri pogotka, a naša su muka bili njihovi kontranapadi“.

Za kraj je Mourinho ipak skrenuo s teme okrivljavanja sudaca i VAR-a te je rekao:

„Talijanski nogomet je strašno napredovao. Malo je prošlo od sezone, a ima već puno sjajnih utakmica iza nas“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...