PALMER STIGAO U SARAJEVO: Evo s kim je odmah otpočeo razgovore, poznate i teme sastanka

Iz ambasade SAD-a su povodom sastanka saopštili da su jednakost svakog građanina temelj demokratije.

  • Vijesti

  • 29. Sep. 2021  29. Sep. 2021

  • 3

Nakon dolaska u Sarajevo, zvaničnik SAD zadužen za reformu Izbornog zakona BiH, Matthew Palmer, sastao se s ambasadorom SAD, OSCE i predstavnikom EU u BiH te članovima Centralne izborne komisije.

Palmer je na sastanku sa ambasadorkom OSCE-a Kathleen Kavalec, Specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom, ambasadorom SAD-a Ericom Nelsonom i članovima CIK-a razgovarao o potrebi izborne reforme koja bi se fokusirala na integritet i transparentnost izbornog sistema.

Iz ambasade SAD-a su povodom sastanka saopštili da su jednakost svakog građanina temelj demokratije.

"Jednakost glasa svakog građanina i njihovo pravo da se kandiduju u centru su demokratije i ključna prilika koju će BiH iskoristiti ove godine", rečeno je iz ambasade SAD-a.

Podsjećamo, Palmer je juče kazao da se SAD-a zalažu za ograničene promjene Ustava koje bi značile brisanje etničkog prefiksa u Predsjedništvu BiH i Domu naroda Federacije BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...