HAOS U NJEMAČKOJ: Tornado ljude bacao u more, povrijeđeno sedam osoba (VIDEO)

Prolaznici su povrijeđene izvukli iz mora, a hitne službe su ih prevezle u bolnicu. Na teren je izašlo osam vozila hitne pomoći i vatrogasci.

  • Svijet

  • 30. Sep. 2021  

  • 0

Tornado je jučer poharao Kielom, njemačkim gradom na baltičkoj obali, čupajući stabla i krovove kuća.

Povrijeđeno je sedam osoba, od kojih tri teže, javlja Deutsche Welle. Snažni vjetar pogodio je lokalni veslački klub bacivši u more ljude koji su pokušali zavezati brodove. Vjetar je jedan čamac bacio u pristanište, prenosi Bild.

Prolaznici su povrijeđene izvukli iz mora, a hitne službe su ih prevezle u bolnicu. Na teren je izašlo osam vozila hitne pomoći i vatrogasci. 

Društvenim mrežama su se proširile snimke tornada.

Njemačka meteorološka služba je ranije za područje Kiela prognozirala obilnu kišu i snažne vjetrove brzine do 110 km/h.

U avgustu je tornado pogodio naselje Großheide i oštetio desetke kuća i prevrtao vozila. Meteorolozi su rekli da je u Njemačkoj godišnje zabilježeno između 20 i 60 tornada i da nisu rijetkost u ovo doba godine, pogotovo iznad mora, prenosi Telegram.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...