NEVJEROVATAN PRIZOR: Avion zapeo ispod nadvožnjaka, pogledajte nestvarnu snimku o kojoj bruji cijeli svijet

Novinar Ashoke Raj, specijaliziran za avijaciju i zračni transport, koji je objavio video na Twitteru, podijelio je i reakciju kompanije.

  • Svijet

  • 06. Okt. 2021  

  • 0

Internet su preplavile nestvarne scene putničkog aviona kompanije Air India koji je zapeo ispod nadvožnjaka u prijestolnici Delhiju.

Kako piše BBC, radi se o otpisanom zrakoplovu koji je kompanija prodala te je tegljačem vožen gradskim ulicama, no netko je očito pogrešno procijenio visinu letjelice. Na videu koji se brzo proširio društvenim mrežama vidi se kako su zrakoplovu uklonjena krila, što je standardna procedura kada je riječ o transportu otpisanih letjelica.

Novinar Ashoke Raj, specijaliziran za avijaciju i zračni transport, koji je objavio video na Twitteru, podijelio je i reakciju kompanije.

- Ovo je neregistrirani, otpisani zrakoplov Air Indije koji je prodan. Transportiran je od strane novih vlasnika. Air India nema nikakve veze s ovim događajem - pojasnili su iz kompanije.

Službenici zračne luke u Delhiju tamošnjim su medijima rekli kako zrakoplov "sigurno ne pripada floti koju se može vidjeti na tom aerodromu" te da se najvjerojatnije radi o pogrešci vozača koji je upravljao kamionom. Video je dosad privukao hiljade ljudi, a svi se pitaju kako je ovaj incident uopće moguć, piše BBC.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...