PROTESTI U CRNOJ GORI: Grupa građana sa Cetinja okupila se ispred zgrade Vlade u Podgorici - "Za svaki gumeni metak, šok bombu i suzavac..." (FOTO, VIDEO)

Kako je rekla aktivistkinja Tanja Pavićević Vlada Crne Gore je građanima obećala pravedniju policiju i ravnopravnost bez razlike a za godinu dana su produbili podjelu i dozvolili da se u građanskom društvu govori o državnoj vjeri.

  • Regija

  • 18. Okt. 2021  

  • 0

Grupa građana Cetinja organizovala je protest ispred zgrade Vlade u Podgorici sa ključnom porukom koja je poslata Vladi Crne Gore - Krivokapiću, bolje grob nego rob, Crnogorci ne ljube lance!

Jelena Marković iz Liberalne partije poručila je da su donijeli dokaze da je policija na Cetinju povrijedila prava građana.

"Ne samo da im donosimo dokaze nego su ovdje došli živi dokazi, živi ljudi, građani sa punim identitetom. Došli su da posvjedoče o policijskoj brutalnosti samo zato sto ne pristaju na politiku asimilacije crkve Srbije", rekla je ona. 

alt

Kako je rekla aktivistkinja Tanja Pavićević Vlada Crne Gore je građanima obećala pravedniju policiju i ravnopravnost bez razlike a za godinu dana su produbili podjelu i dozvolili da se u građanskom društvu govori o državnoj vjeri.

"Na to ne pristajemo i pozivamo sve političke strukture i međunarodnu zajednicu da obezbijede ravnopravnost među svim građanima", rekla je ona i dodala da nema demokratije u vremenu gdje se negira postojanje jednog naroda, gdje se vrijeđaju pripadnici manjinskih naroda.

Građanska aktivistkinja Dijana Vuković, koja je povrijeđena na Cetinju, poručila je da su duboko zabrinuti za budućnost.

"Za Abazovića Crnogorci su teroristi. On je poveo društvo u ambis i još par koraka je ostalo do nepovrata. Mi mu poručujemo da nećemo ćutati i posmatrati razdor i otimanje crnogorskih svetinja", rekla je ona.

Pisac Đorđije Stijepović imao je poruku, za, kako je kazao, sluge Vučića.

"Džaba vam iznajmljeni i dresirani intelektualci, mediji koji poput zadnje prostitutke svako može da rentira. Vaša imena neće oprati ni sva propaganda srpskog sveta. Za svaki gumeni metak, šok bombu i suzavac biće vam suđeno pred sudovima koji neće kontrolisati izdajnik. Svaka oteta crnogorska bogomolja biće vraćena Crnoj Gori! Nas je ovdje okupila vaša mržnja prema Crnoj Gori, a vi gospodo okupatori ste iskapili kap koja preliva čašu!", rekao je on, piše Antena M.

U najavi uoči protesta organizatori su poručili da je potonjom sramotnom odlukom Uprave za katastar i državnu imovinu Crne Gore dovršen čin koji je marionetska Vlada u Podgorici započela 5. septembra ove godine.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...