SJAJNA PREDSTAVA NA EMIRATESU: Fenomenalna igra Arsenala i lagana pobjeda protiv Aston Ville (VIDEO)

Kako je izgledalo prvo poluvrijeme utakmice najbolje će reći podatak da je Arsenal imao 14 udaraca prema golu gostujuće ekipe, od čega pet u okvir, a da je Aston Villa u tim rubrikama ostala na nuli.

  • Sport

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 0

Arsenal je u prvoj utakmici 9. kola engleskog Premiershipa kao domaćin svladao Aston Villu 3:1. Golove za pobjedničku momčad postigli su Thomas Partey, Pierre-Emerick Aubameyang i Emile Smith Rowe, dok je konačan rezultat u 82. minuti postavio Jacob Ramsey.

Kako je izgledalo prvo poluvrijeme utakmice najbolje će reći podatak da je Arsenal imao 14 udaraca prema golu gostujuće ekipe, od čega pet u okvir, a da je Aston Villa u tim rubrikama ostala na nuli. Također, veliku prednost (21:3) Arsenal je imao i u dodirima lopte u suparničkom šesnaestercu, a u konačnici je uspio uputiti 22 šuta prema Aston Villinim vratima, od kojih je njih devet išlo unutar okvira.

Gostujuća ekipa odigrala je puno bolje drugo poluvrijeme, skupila četiri udarca u okvir i osam ukupno u njemu, a u konačnici i postigla gol kojim je ublažila poraz.

Dodajmo da je Aubameyang promašio jedanaesterac u 22. minuti susreta (obrana Martineza), ali bio precizan u šestoj minuti sudačkog produžetka prvog poluvremena. Bio mu je to 43. gol koji je postigao na Emiratesu i sad ga još samo tri dijele do rekorda koji drži Robin van Persie.

Arsenal je ovom pobjedom nastavio niz ligaških utakmica bez poraza te mu on sad iznosi šest. U njemu su četiri pobjede i dva remija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...