LEO MESSI PRIZNAO SVE: "Povrijedile su me riječi predsjednika Barcelone, nikada me niko nije pitao..."

Lionel Messi je u ekskluzivnom razgovoru za katalonski Sport govorio o vremenu provedenom u Barceloni.

  • Sport

  • 01. Nov. 2021  

  • 0

Istakao je da su ga povrijedile riječi predsjednika Joana Laporte koji je istakao da je očekivao da će igrati besplatno za Barcelonu.

- Istinu sam već objasnio prilikom odlaska. Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da ostanem, nikada me niko nije pitao da igram besplatno, samo su me pitali da smanjim platu za 50 posto što sam uradio bez ikakvih problema. Želio sam pomoći klubu, želja moje porodice i mene je bila da ostanemo u Barceloni, rekao je Lionel Messi, te dodao:

- Riječi predsjednika Laporte su me povrijedile jer smatram da nije trebao reći to. Pričao je bez razmišljanja o posljedicama, naveo je ljude da razmišljaju na način za koji mislim da ne zaslužujem. Još uvijek nismo razgovarali.

Dodao je da će svakako živjeti u Barceloni poslije završetka karijere, te da se često čuje sa svojim bivšim saigračima iz katalonskog tima.

- Ne znam da li ću se vratiti u Barcelonu kada mi istekne ugovor sa Paris Saint Germainom. Ono što mogu potvrditi je da ću živjeti u Barceloni kada završim fudbalsku karijeru. To moja supruga želi i to želim i ja. Ne znam gdje ću igrati fudbal, ali ću živjeti u Barceloni, dodao je on i zatim nastavio:

- Čujem se često sa Kun Aguerom sa kojim nisam igrao u Barceloni, ali mi je veliki prijatelj. Razgovaram sa Busquetsom i Alom također. Nisu razočarani mojim odlaskom, oni koji su očekivali da će me se riješiti, jesu. Bili su uz mene sve vrijeme i podržavali me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...