NOVO PRIZNANJE ZA NESUĐENOG GRADONAČELNIKA SARAJEVA: Bogić Bogićević u Beču postao član…

Svečano je bilo u glavnom gradu Austrije.

  • Društvo

  • 02. Nov. 2021  

  • 2

Ovogodišnje nagrade bosanskog Akademskog društva u Austriji, uručene su tokom manifestacije „832. rođendan Bosne“, 15.oktobra u Diplomatskoj akademiji u Beču.

Ivica Osim i Bogić Bogićević postali su članovima bosanskog Akademskog društva u Austriji.

Njima je uručena posebna „članska karta“ u vidu pehara Bosanskog Akademskog Društva od strane prvog Predsjednika Dževada Karahasana i sadašnjeg predsjednika Sirađa Duhana.

Podsjetimo, bosansko Akademsko Društvo u Austriji tradicionalno organizuje svečanost povodom rođendana Bosne s ciljem da se ojača svjesnost bosanskog duha i Bosanstva. 

Svečanost je otvorila Senada Duhan recitacijom pjesme „Zapis o zemlji“ Maka Dizdara koja je postala himna manifestacije u Beču. 

832. Geburtstag Bosniens - Povelja des Ban Kulin

Foto: bhakademiker

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...