NEVJERICA U BARCELONI: Ronald Koeman nakon otkaza povukao neočekivani potez i klubu napravio strašan problem

Takav rasplet još je dodatno zakomplicirao ionako već tešku financijsku situaciju u Barceloni.

  • Sport

  • 02. Nov. 2021  

  • 1

Ronald Koeman je smijenjen prošle sedmice nakon iznenađujućeg poraza na gostovanju kod Rayo Vallecana (1:0), a na klupi bi ga trebao naslijediti Xavi Hernandez.

Dok se čeka službena potvrda da će legendarni veznjak Katalonaca preuzeti trenersku klupu, španjolski mediji navode kako je Koeman odlučio "zagorčati" život svom sada već bivšem klubu.

Naime, prema ugovoru je Barcelona dužna Koemanu isplatiti odštetu od 12 miliona eura u slučaju prijevremenog raskida ugovora. To se na kraju i dogodilo, a u katalonskom su klubu istu pokušali smanjiti na 7 miliona. Međutim, takav je prijedlog očito još vruće glave od otkaza Koeman glatko odbio navodeći kako ne pristaje na bilo kakvo smanjenje.

Takav rasplet još je dodatno zakomplicirao ionako već tešku financijsku situaciju u Barceloni. Čini se gotovo sigurnim kako klub sada neće imati novca za bilo kakva pojačanja u januaru.

Ranije se nagađalo kako bi Barcelona mogla izdvojiti nekih 20 miliona eura na zimska pojačanja, ali kako će 12 otpasti na Koemanovu odštetnu klauzulu, praktički su "osuđeni" na postojeći igrački kadar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...