KAD SE BABO KUĆI VRATI: Fikret Abdić podnio krivične prijave protiv grupe vijećnika

Vijest je saopćena na zvaničnoj stranici Općine Velika Kladuša.

  • Društvo

  • 03. Nov. 2021  

  • 1

Prošle sedmice je u Općinskom vijeću Velika Kladuša izglasan opoziv načelnika Fikreta Abdića. Babo je, kako Abdića zovu u Velikoj Kladuši, odlučio da se revanšira tako što je podnio krivične prijave protiv vijećnika.

Ova vijest je saopćena na zvaničnoj stranici Općine Velika Kladuša, a kao razlog njegove prijave navodi se nezakonito djelovanje Općinskog vijeća, odnosno grupe vijećnika koju čine Dinko Ljubijankić, Asim Veladžić, Amir Purić, Fuad Sulejmanagić, Aladin Ćerimović i Amir Ćufurović.

- Oni su 27. oktobra izvršili pritisak i psihičko uznemiravanje državnog službenika raspoređenog na poslovima recepcije Općine Velika Kladuša i uzeli ključ od Kabineta predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a zatim ušli u iste prostorije i otuđili službeni pečat Općinskog vijeća. Osim navedenog, vijećnik Dinko Ljubijankić se predstavio kao Predsjedavajući Općinskog vijeća čime je izvršena prevara kojom je naprijed pomenuti državni službenik doveden u zabludu, navodi se u saopćenju.

Vijećniku Dinku Ljubijankiću je od strane Općinskog načelnika upućena obavijest kojom se isti obaviještava da su sva navedena akta koja su ovjerena i protokolisana 29.10. i kao takva dostavljena načelniku, u cjelosti nezakonita i u skladu sa svojim ovlaštenjima Načelnik je podnio Općinskom vijeću Zahtjev za preispitivanje istih.

U skladu sa propisima, sve dok Općinsko vijeće ne donese svoju odluku po Zahtjevu za preispitivanje istih, vijećnik Dinko Ljubijankić nezakonito zauzima poziciju Predsjedavajućeg Općinskog vijeća, nezakonito koristi radne prostorije Predsjedavajućeg i nezakonito koristi i upotrebljava pečat Općinskog vijeća.

Sva eventualna akta iz nadležnosti Općinskog vijeća koja bi vijećnik Dinko Ljubijankić ovjeravao i potpisivao u ovom periodu ne proizvode pravna dejstva i mogu proizvesti dalekosežne štetne posljedice po Općinu Velika Kladuša i njene građane”, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...