ZAGREB SLAVI, BEOGRAD TUGUJE: U Europa ligi Dinamo pobijedio golom mladog Hercegovca, a Crvena Zvezda sama sebe porazila na Marakani, pogledajte golove

Jučer su odigrane utakmice četvrtog kola grupne faze Europa lige, a zanimljivo je bilo u Zagrebu i Beogradu.

  • Sport

  • 05. Nov. 2021  

  • 0

Dinamovi su nogometaši uzvratili Rapidu za poraz u Beču, 3:1, nakon preokreta pogocima Brune Petkovića i Komnena Andrića, te u završnici golom mladog Čapljinca Josipa Šutala.

POGODAK ANDRIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Hrvatski prvak je tako ostao drugoplasirani u grupi H, a pobijedi li Genk na Maksimiru za tri sedmice osigurat će "proljeće" u Europskoj ligi.

POGODAK ŠUTALA POGLEDAJTE OVDJE

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Midtjyllanda sa 1:0 u meču 4. kola Lige Europe na stadionu "Rajko Mitić" uz dva crvena kartona.

Zvezda je odlično ušla u meč, krenuli su ofanzivno, imali nekoliko solidnih situacija, a onda je u 12. minutu golman gostiju ispucao jednu loptu, ona preletjela čitavo igralište, a Miloš Degenek srušio Isaksena koji mu je pobjegao. Kako je bio posljednji igrač odbrane, pokazan mu je direktan crveni karton, a Zvezda ostala sa igračem manje.

Početkom drugog poluvremena, nakon faula Gobeljića na samoj ivici kaznenog prostora, desni bek Zvezde je dobio žuti karton, a Evander šansu da donese prednost svom timu. Kanga je očajno reagovao i zatresao vlastitu mrežu.

Naredni meč Zvezda će, bez Degeneka i Gobeljića, odigrati protiv Ludogoreca 25. novembra na stadionu „Rajko Mitić“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...