JEZIVI PRIZOR: Tone smeća plutaju Neretvom

Brana u Grabovici preplavljena je tonama smeća i otpada

  • Hronika

  • 05. Nov. 2021  05. Nov. 2021

  • 0

Rijeke su nam zatrpane smećem. Godinama su dom plastičnim flašama, zahrđalim ostacima kućanskih aparata.

Brana u Grabovici preplavljena je tonama smeća i otpada koje su kišne bujice nanijele u korito Neretve uslijed nevremena koje je pogodilo područje Hercegovine u posljednja 24 sata. Poplavljena mjesta, naselja, kuće i putevi pretrpjeli su štetu, a poslije svakih poplava, kada se voda povuče – ostaje priča o prevenciji. Važan dio ove priče je smeće koje se u velikim količinama odbacuje u rijeke Bosne i Hercegovine, piše Bljesak.info.

Podsjetimo, obilne kišne padavine koje su zahvatile područje općine Jablanica pričinile su veliku materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima te na putnoj infrastrukturi na cijelom području općine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...