FINCI PIŠU O RATU U BOSNI I HERCEGOVINI PRED UTAKMICE KVALIFIKACIJA: UEFA prati situaciju i razmišlja o igranju na neutralnom terenu

I do Finske došla politička situacija u BiH

  • Sport

  • 08. Nov. 2021  

  • 0

Političke tenzije u Bosni i Hercegovini nisu samo centralna tema u Bosni i Hercegovini. Konstantna priča u posljednje vrijeme o ratu, nacionalnim interesima i ostalom doprla je i do Finske koja treba da dođe ove sedmice da igra utakmicu protiv naše reprezentacije u Zenici.

Finski portal Yle tako piše o ratu u Bosni i Hercegovini, te o scenariju da se utakmica igra na neutralnom terenu.

- UEFA prati pomno situaciju. Ukoliko situacija postane takva da nije sigurno igrati u Zenici, vjerujem da će UEFA preduzeti nešto u tom slučaju, rekao je predsjednik finskog Saveza, Ari Lahti.

Podsjeća ovaj portal i na riječi Milorada Dodika, ali i novog visokog predstavnika, Christiana Schmidta, o prijetnji miru u našoj zemlji, prenosi Oslobođenje.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...