GIGANT IZ WOLFSBURGA U VELIKIM PROBLEMIMA: Volkswagenu stigla tužba, moraju odrediti tačan datum za…

Problem za VW je još i veći jer kao motiv služi presuda protiv naftnog diva Shell.

  • Auto

  • 10. Nov. 2021  

  • 0

U planovima najveće ekološke udruge posebno mjesto zauzima Volkswagen. Dvojica direktora Greenpeacea i ekološki aktivist tužili su njemačkog proizvođača automobila na Regionalnom sudu u Braunschweigu. Razlog su, tvrde, ogromne emisije CO2 automobilske kompanije iz Wolfsburga koje daju značajan doprinos klimatskoj krizi i njezinim posljedicama.

Traže od Volkswagena da prekine proizvodnju dizelaša i benzinaca do 2030. godine. Navode u Greenpeaceu da odgovornost za klimu ne bi trebale snositi smo države nego i kompanije.

Problem za VW je još i veći jer Greenpeacu kao motiv služi presuda protiv naftnog diva Shell u kojoj je nizozemski sud definirao konkretne mjere koje se moraju poduzeti u zaštiti klime.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...