NOVI DETALJI ISTRAGE SLUČAJA KOJI JE ŠOKIRAO SVIJET: Glumac Alec Baldwin možda je usmrtio snimateljicu metkom koji je...

Dva člana prateće ekipe su pokrenula građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar.

  • Show

  • 01. Dec. 2021  01. Dec. 2021

  • 0

Istražitelji koji rade na slučaju nesretnog ubistva za vrijeme snimanja filma Rust, istražuju mogućnost da se reciklirano bojevo streljivo našlo u kutiji s manevarskom municijom, stoji u sudskim dokumentima koji su objavljeni jučer.

Tokom snimanja filma, 21. oktobra je poginula snimateljica Halyna Hutchins, a ranjen je redatelj Joel Souza, nakon što je glumac Alec Baldwin opalio probni hitac iz pištolja. Sudski dokumenti uključuju i nalog za pretraživanje lokalne trgovine municije i filmskim rekvizitima.

Vlasnik trgovine je policiji rekao da sumnja kako su "živi" meci, koji su pronađeni na filmskom setu, zapravo reciklirana municija koju je on dobio od prijatelja. No glavno pitanje i dalje ostaje kako je živi metak završio u pištolju umjesto manevarskog streljiva.

Za sada ni protiv koga nije podignuta optužnica za kazneno djelo. Dva člana prateće ekipe su pokrenula građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar. Baldwin je izjavio da mu je srce slomljeno te da sarađuje s istražiteljima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...