DAMIR MAŠIĆ KRATKO I JASNO NAKON SASTANKA U DELAGACIJI EU: "Lažne teze o legitimnom predstavljanju neće dobiti našu podršku"

Mašić kaže da je nefunkcionalnost Federacije BiH vezana za nefunkcionisanje onih koji obnašaju vlast i ponašanje tipa "švedskog stola".

  • Politika

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 0

Nakon sastanka u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu medijima se obratio i federalni zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Damir Mašić.

Mašić kaže da je nefunkcionalnost Federacije BiH vezana za nefunkcionisanje onih koji obnašaju vlast i ponašanje tipa "švedskog stola".

"SDP će biti partner u svim razgovorima koji unapređuju stanje. Lažne teze o legitimnom predstavljanju neće dobiti našu podršku", izjavio je Mašić.

Problem FBiH je i taj što je Dom naroda u FBiH postao groblje zakona, izjavio je on.

Mašić kaže da SDP podržava sve prijedloge o načinima kako izborni proces učiniti legalnijim, piše Klix.

"Mi smo 2018. godini upozoravali da Vijeće ministara BiH ne treba izabrati dok se ne izabere nova Vlada FBiH. To je problem vlasti, SDA i HDZ-a, a trenutno te procese većinom blokira HDZ", naglasio je Mašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...