SUSRET TURNER I ZVIZDIĆ: "BiH će ostati prioritet SAD-a u Evropi"

"Izrazio sam nadu da će blokade institucija biti bezuvjetno završene kako bi građani mogli da žive i rade u ambijentu mira i sigurnosti", dodao je Zvizdić.

  • Vijesti

  • 09. Dec. 2021  09. Dec. 2021

  • 0

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić, u sklopu posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastao se sa kongresmenom Mikeom Turnerom.

Zvizdić ga je upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i sa antiustavnim blokadama rada državnih institucija, kao i sa opasnim planovima otimanja državnih nadležnosti i rušenja oružanih snaga, UIO, Suda i Tužilaštva BiH.

"Posebno sam se osvrnuo i na pitanje državne imovine čiji je jedini titular država Bosna i Hercegovina. Tokom razgovora, gospodin Turner i ja smo se složili da je neophodno osigurati funkcionalnost institucija kako bi BiH mogla ostvariti ciljeve na euroatlantskom putu", kazao je Zvizdić.

Istakao je da nadmoćna većina građana BiH žele mir, stabilnost i euroatlantsku budućnost.

"Izrazio sam nadu da će blokade institucija biti bezuvjetno završene kako bi građani mogli da žive i rade u ambijentu mira i sigurnosti", dodao je Zvizdić.

Kongresmen Turner je rekao da SAD snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet zemlje, da je neophodno zaustaviti destrukcije koje su štetne za sve građane u BiH, te da treba aktivno raditi na ustavnim i ekonomskim reformama koje će BiH učiniti funkcionalnom i prosperitetnom.

"Dodatno ću se angažovati kako bi BiH ostala jedan od važnih prioriteta SAD u Evropi i regionu Zapadnog Balkana",  dodao je Turner.

U sklopu posjete Sjedinjenim Američkim Državama danas sam se sastao sa kongresmenom Mike Turner. Upoznao sam ga sa...

Objavljuje Dr. Denis ZvizdićSrijeda, 8. prosinca 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...